Bemutatkozik a Groupama Garancia Biztosító

A Groupama Garancia Biztosító a hazai biztosítási piac közelmúltban létrejött, mégis régóta ismerős szereplője.

A Groupama Garancia Biztosító

A Groupama Garancia Biztosító 2009. április 1-jén a Groupama Biztosító és az OTP Garancia Biztosító fúziójával alakult meg. Közel 1,3 millió ügyfelével, 150 fiókból álló hálózatával a Groupama Garancia Biztosító a hazai biztosítási piac egyik legjelentősebb szereplője. Az európai élvonalhoz tartozó francia Groupama Csoport háttere a nagyobb tőkeerő, a külföldi kapcsolatrendszer és a 100 éves szakmai hagyományok révén kedvező távlatokat jelent az ügyfelek, a partnerek és a munkatársak számára is.

A Groupama Garancia Biztosító minden törekvését az ügyfelek igényeinek való minél magasabb szintű megfelelés irányítja. Elérhetőségünket szimbolizáló zöld ajtónk mindig nyitva áll ügyfeleink előtt, hogy betérjenek hozzánk. Ezt az ügyfélközpontúságot helyezzük valamennyi tevékenységünk fókuszába, mind a termékfejlesztésben, mind az ügyfelek kiszolgálásában. Ezek az értékek egyben a Groupama Csoport értékei is, immár 100 éve.

Elérhető biztonság mindenkinek

A Groupama Garancia Biztosító mind a lakosságnak, ezen belül is a családoknak, mind a kis- és középvállalkozásoknak teljes körű biztosítási védelmet kínál. Az élet-, gépjármű-, felelősség- és vagyonbiztosítások terén a folyamatosan fejlődő biztosítási termékek széles választékát kínáljuk országos irodahálózatunk 150 pontján, valamint az OTP Bank 400 fiókjában versenyképes áron.

Országos iroda- és tanácsadói hálózat

A Groupama Garancia Biztosító Magyarországon 150 fiókjában, több mint 2100 üzletkötőjén és nagy létszámú alkusz partnereken keresztül áll ügyfelei rendelkezésére. Széles fiók- és üzletkötő hálózatunk, új TeleCenterünk, és online csatornáink mind a gyors és könnyű elérhetőséget szolgálják.

Elérhetőség az OTP Bank fiókjaiban is

Az OTP Bankkal 20 évre kötött partneri megállapodás eredményeképpen - a korábbiakhoz hasonlóan - a Groupama Garancia Biztosító az OTP Bank fiókjaiban is számos biztosítási szolgáltatással áll ügyfelei rendelkezésére, ugyanakkor a biztosítótársaság pénzügyi tanácsadói hálózata is elérhetővé teszi az OTP Bankcsoport számos termékét, szolgáltatását.

Minden, ami biztosítás

Teljes termékpaletta

A fogyasztók szolgálatában

A Groupama Garancia Biztosító teljes körű termékkínálattal rendelkezik, azaz minden biztosítási termékkategóriában megoldásokat kínál a fogyasztónak minősülő természetes személyek és családtagjaik részére:

 • Lakás-és társasház biztosításokat
 • Gépjármű biztosításokat: casco és kgfb
 • Élet-, baleset – és betegségbiztosításokat
 • Befektetéseket és előtakarékossági megoldásokat
 • Hitelmegoldásokat
 • Utasbiztosításokat
 • Bankkártyához és hitelhez kapcsolt biztosításokat

A vállalkozások segítése

A Groupama Garancia Biztosító tanácsadói csapata a vállalkozói és intézményi szféra számára testreszabott biztosítási megoldásokat kínál:

 • Vagyonbiztosításokat
 • Általános és szakmai felelősségbiztosításokat
 • Vezetőknek élet-és balesetbiztosításokat
 • Csoportos élet, baleset, betegségbiztosításokat
 • Flotta biztosításokat
 • Egyedi nagyvállalati és intézményi konstrukciókat
 • Üzlet utasbiztosításokat
 • Befektetéssel és hitellel kombinált megoldásokat

Út az egyesülésig

Az OTP Garancia Biztosító története

Hazánk első, részvénytársasági formában működő biztosítója, a Garancia Biztosító 1987 novemberében alakult. A sikeresen működő társaság részvényeit 1992-ben megvásárolta az OTP Bank, így – OTP Garancia Biztosító néven - a Bankcsoport tagja lett. Az OTP Garancia Biztosító a következő évtizedre a hazai biztosítási piac egyik vezető szereplőjévé vált.

Garancia, a segítő jobb

 • A Garancia Biztosító 1987 novemberében alakult. A társaság az első részvénytársasági formában működő biztosító volt Magyarországon.
 • Társaságunk kezdetben elsősorban a banki hitelezéshez kapcsolódó hitelfedezeti életbiztosítások, lakásbiztosítások, illetve ún. kezesi biztosítások értékesítésével foglalkozott. A későbbi profilváltás után lakossági és vállalkozói vagyonbiztosításokat, valamint kötelező gépjármű-felelősségbiztosításokat is értékesített.
 • Miután az OTP Bank 1992-ben tulajdonostársaitól megvásárolta a társaság részvényeit az OTP Garancia Biztosító az OTP Bankcsoport tagjává vált. Az OTP Bank az elmúlt években folyamatosan törekedett arra, hogy ügyfeleinek teljes körű, komplex pénzügyi szolgáltatást kínáljon. E cél érdekében az OTP Bankcsoport a keresztértékesítések révén ügyfelei részére egyre komplexebb szolgáltatásokkal, egyre magasabb színvonalon áll rendelkezésre.
 • Az OTP Garancia Biztosító a biztosítási piac jelentős szereplőjévé vált: piaci részesedése alapján negyedik a biztosítók rangsorában, ugyanakkor piacvezető a bankbiztosítások, azaz a banki termékekhez kapcsolódó, illetve a bankban értékesített biztosítások terén.
 • Társaságunk 1998-ban megszerezte az ISO 9001 minőségügyi tanúsítványt. Az évről évre lezajló sikeres felügyeleti auditok is igazolják, hogy az OTP Garancia Biztosító folyamatosan magas színvonalon, a bevezetett minőségbiztosítási rendszer előírásainak megfelelően működik.
 • Az OTP Bank stratégiájával összhangban a társaság jelen volt a szlovák, a bolgár és a román piacon is.
 • Az OTP Garancia Biztosító és külföldi leányvállalatainak tulajdonosa 2008 szeptemberében lett a Groupama International.

A Groupama Biztosító története

1991-es magyarországi alapításakor Európa Biztosító néven a francia Gan pénzügyi csoporthoz tartozott, melyet 1998-ban vásárolt fel a Groupama Csoport, így 2004. októberében felvette a Groupama Biztosító nevet

A kezdetektől itt, Magyarországon

 • Biztosítótársaságunk alapító okiratát 1990. november 16-án írta alá alapítója, a GAN francia biztosítási és pénzügyi holding. Az Állami Biztosításfelügyelet 1991. január 14-i 03/1991. számú határozatában adta meg az engedélyt a társaság működéséhez.
 • 1991-ben élet- és vagyonbiztosítási termékek szolgáltatását kezdtük meg, 1995-től pedig kiegészítettük lakásbiztosítási szolgáltatásunkkal.
 • 1997-ben tovább bővült tevékenységi körünk: elindítottuk utasbiztosítási tevékenységünket is, utasbiztosítási vezérügynökségünkkel, az EuroMondial Kft-vel.
 • 1998. július 1-én a francia Groupama Csoport lett 100%-os tulajdonosunk, miután megnyerte a GAN akvizíciós tenderét.
 • 2001-ben vezettük be gépjármű-biztosítási termékeinket.
 • 2002-ben létrehoztuk második vezérügynökségünket a kezesi biztosítások értékesítésére EuroBond Kft. néven.
 • 2002-2003-ban társaságunk a magyar biztosítási piac legdinamikusabban fejlődő társasága lett: díjbevételünket mindkét évben megdupláztuk, ügyfeleink számát pedig sokszorosára növeltük.
 • 2004: Társaságunk 2004 októberében vette fel az anyacég nevét Groupama Biztosító formában, mely tovább erősítette elkötelezettségünket a minőség és ügyfélközpontúság irányában.
 • 2005: A folyamatos fejlődés éve. A Groupama Csoport és leányvállalatainak bővülése.
 • 2006: Biztosítás a bevásárló kocsiban! Biztosításkötési lehetőséget indítottunk a Cora áruházakban országszerte, az egyszerűbb és gyorsabb szolgáltatások elindítása érdekéebn. Közelebb az Ügyfelekhez.
 • 2007: Zöld Mozgalmat indítottunk az egészséges és biztonságos életmódért! A Groupama Biztosító idén megmozgatta a hazai családokat egész napos, kerékpáros rendezvényein.
 • 2007-2008: a növekedés éve volt a Groupama Biztosító számára

Az egyesülés

A Groupama Biztosító és az OTP Garancia Biztosító közös jövője 2008. február 11-én az OTP csoport és a Groupama csoport között létrejött megállapodással indult. A Groupama Csoport 2008. szeptember 16-án megvásárolta az OTP Csoporttól az OTP Garancia Biztosítót és annak régióban található leányvállalatait. 2009. április 1-től, a két vállalat egyesülésével létrejövő új vállalat Groupama Garancia Biztosító néven ad zöld utat a hétköznapok biztonságához.

Groupama Csoport

Tulajdonosunk a Groupama Csoport

100 éves múlt

A Groupamát Franciaországban a 19. század végén helyi közösségi kezdeményezéssel alapították mezőgazdasági károk, tűzkockázatok elleni védekezésül. A kezdeményezés rendkívüli sikerének eredményeként ez az önsegélyező biztosítási forma egész Franciaországban elterjedt. Az elkövetkező évtizedekben a Groupama folyamatosan fejlődött, bővítette biztosítási szolgáltatásait és egyre több ügyfele bizalmát nyerte el. A Csoport az elmúlt száz év alatt sikeresen alkalmazkodott a gazdasági és társadalmi változásokhoz is, melynek eredménye, hogy ma már több millió ügyfele bizalmát élvezi világszerte. Vannak azonban olyan értékek, melyeket mindvégig megőrzött és őriz ma is, híven gyökereihez: a közelséget és az összetartozást.

Európai márka

A Groupama 2006-tól kezdődően jelentős akvizíciókat hajtott végre, és megerősítette már meglévő piaci pozícióit is. A Groupama Csoport mára 14 országban, főként Európában van jelen, mintegy 16 millió ügyfelét szolgálva. A fúziókat és integrációkat követően a Groupama immár európai márka. A Groupama Csoport célja egy olyan európai biztosítási és banki csoport felépítése, amely emberközeli és maradandó értékeket képvisel.

Felelősség és szolidaritás

A Groupama Csoport számos alapítványon, programon és támogatáson keresztül évtizedek óta – híven gyökereihez – a társadalom aktív és felelős támogatója. Hogy csak néhány példát említsünk:

 • Saját alapítványt működtet. A Foundation for Health célja a ritka betegségek kutatása.
 • A „Groupama Gan Alapítvány a moziért” a kortárs filmművészet támogatása mellett sokat tesz a filmalkotások régi kópiáinak megmentése érdekében.
 • A Groupama a sport aktív pártolója évek óta. Olyan futballcsapatokat támogat, mint az Olympique de Marseille, az Olympique Lyon, az AJ Auxerre vagy a Girondins de Bordeaux, melyek képviselik a Groupama értékeit: a közelséget, a szolidaritást, a teljesítményt.
 • A sportszponzorációban kiemelkedő a Franck Cammas-szal való több mint egy évtizedes együttműködés. A világhírű vitorlásversenyző a Groupama támogatásával állított fel számos nyílttengeri világrekordot.

 

Audit Bizottság

Audit Bizottság

Társaságunknál a felügyelőbizottság látja el a biztosítókról és a biztosítási tevékenységről szóló 2003. évi LX törvény 152/A. §-a alapján az audit bizottság hatáskörébe tartozó feladatokat. A felügyelőbizottság tagjai az alábbi személyek:
 • Dominique Jean Marie Uzel (elnök)
 • Jean-Louis Barthod
 • Charles Marie Philippe de Tinguy de la Girouliere
 • Louis Olivier Marie de Baglion de la Dufferie
 • Christian Louis Cochennec
 • Jean-Claude Marcel Nigon
 • Catherine Paule Granger-Ponchon
 • Francis Jacky Louis Thomine
 • dr. Bojtor László
 • Harisné Czunyi Mária
 • Horváth Attila
 • Halmos Gyula

Küldés

MoneyMoon awards 2014

Díjnyertes eszközalapjaink

A legjobb deviza alapú részvény unit-linked eszközalap és a legjobb ingatlan unit-linked eszközalap kategóriák elnyerése mellett idén az abszolút kategóriát is a Groupama Garancia Biztosító nyerte, ezzel 2014-ben Az Év Biztosítója a MoneyMoon Awards-on a Groupama Garancia Biztosító lett.

A Groupama Garancia Biztosító a Groupama Csoport tagja, amely biztosítási, banki és pénzügyi szolgáltatóként mintegy 16 millió ügyfele és tagja bizalmát élvezi világszerte.